.

Kačacia polievka

» Slovenská kuchyňa » polievky » Kačacia polievka

Počas kačacích hodov sa k pečenej kačacine hodí kačacia polievka. Podobný vývar, aký sa robí zo sliepky, má tmavšiu farbu, odporúča sa jemne zahustiť kačacou zápražkou. Chuťovo jedinečná polievka sa môže zaradiť medzi najfajnovejšie polievky spolu so slepačou a husacou.

Kačacia polievka

Príprava - Kačacia polievka s pečienkovými knedlíčkami

Zaradenie: polievky

Kačací skelet a všetky odrezky dáme variť aj s vnútornosťami (žalúdok, srdce). Pridáme koreňovú zeleninu a soľ. Medzitým si z pečienky urobíme knedličky: pečienku zomelieme ( so strúčikom cesnaku – opatrne, radšej žiadne lebo priveľa preráža chuť polievky), pridáme vajíčko, soľ, č. korenie, strúhanku. Všetko premiešame a tvarujeme guľky o priemere asi 1 cm. Ruky si namáčame vo vode. Asi po 1,5 hod polievku scedíme, mäso oberieme, vnútornosti nakrájame aj s troškou zeleniny. Na 2 lyžice kačacej masti (zarovnané) pridáme 1 lyžicu hladkej múky a pripravíme svetlú zápražku, ktorú vlejeme do vývaru, vložíme uvariť knedlíčky a nakrájanú zeleninu s vnútornosťami. Dobrú chuť!

Suroviny

- Kačací skelet a vnútornosti
- Pečienka
- Koreňová zelenina
- Vajíčko
- Strúhanka
- Kačacia masť
- Hladká múka
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- Cesnak

Na zdravie a dobrú chuť, praje Slovenská kuchyňa ;-)


domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom