.

Vyprážané palacinky

» Slovenská kuchyňa » Vyprážané palacinky

Ako pripraviť vyprážané palacinky

Zaradenie teplé predjedlá

Z mlieka, vajca a hladkej múky si spravíme palacinkové cesto. Na panvici roztopíme maslo a pečieme hrubšie palacinky. Nakrájané hríby ( aj mrazené, prípadne šampiňóny) udusíme na tuku, necháme trochu vychladnúť, pridáme nastrúhaný syr, vaječný žĺtok, z bielku urobíme tuhý sneh, soľ, čierne korenie a premiešame. Zmesou naplníme polovicu palacinky a druhou polovicou ju preložíme a potom ju preložíme ešte raz. Vznikne trojuholník, ktorý obalíme v trojobale – hladká múka, vajce, strúhanka. Na rozpálenom oleji vyprážame do zlatova. Podávame so zeleninovým šalátom, tatárskou omáčkou, kečupom....

Suroviny

- Mlieko
- Vajcia
- Hladká múka
- Eidam alebo Hriňovská tehla
- Hríby alebo šampiňóny
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- Olej v

Na zdravie a dobrú chuť, praje Slovenská kuchyňa ;-)


domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom