.

Dezerty

» Slovenská kuchyňa » Dezerty

Niečo sladké na záver, mlska, čokoláda, puding, kokinko ... malé sladké závislosti - dezerty. Pri rozumnom hospodárení s energiou si môžeme občas dopriať aj sladký dezert. Jeho čas prichádza na záver po hlavnom chode, ak sme dopriali organizmu chvíľku na spracovanie hlavného jedla. Viac chodová konzumácia si žiada čas. Dobrým príkladom sú Francúzi, alebo Gréci, ktorí pri dobrom jedle strávia aj dve hodiny. Pri takom spôsobe jedenia nám padne na úžitok aj tá sladká bodka na záver v podobe "hriešneho dezertu".

dezert

Najlepšie sa ako dezert osvedčila zmrzlina, zmrzlinový pohár, kombinácia zmrzliny, ovocia a šľahačky. Pri mimoriadnych príležitostiach prekvapíte svojich hostí, ak im ponúknete ako dezert horúce flambované ovocie so zmrzlinou. Mnohých najviac poteší klasika, teplá sladká palacinka s čokoládou a šľahačkou.

Inšpirácie na sladkú pochúťku

Zmrzlina s horúcim ovocím

Na zdravie a dobrú chuť želá
redaktor sekcie dezerty,
Fero Kokinko

Domovská stránka » Slovenská kuchyňa «

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom