.

Vločková polievka

Biela až smotanovo nažltlá vločková polievka jemnej vône po vločkách, mliečnej vločkovej chuti, mierne korenistá, krémovo zahustená.

» Slovenská kuchyňa » Polievky » Vločková polievka

Vločková polievka
  Vločková polievka / NRTP-10-1-11

Recept - Vločková polievka

Zaradenie: polievky

Na túto polievku bežne neprídeme, vyskúšame ju až keď nás zaujme niekde v receptári. Zápražka, mlieko a vločky, kombinácia pre milovníkov obilnín, nutrične výdatná polievka.

Postup prípravy: Opláchnuté vločky zalejeme časťou vývaru, uvedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme až sa celkom rozvaria. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme mletý kvet, za neustáleho miešania ju zalejeme zbytkom vývaru, uvedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme aspoň 30 minút. Pridáme rozvarené vločky, mlieko a korenie a trocha povaríme. Polievku scedíme, prelisujeme na hustom sitku a znovu prevaríme. Hotovú polievku dochutíme polievkovým korením, umytú petržlenovú vňať posekáme na drobno a pridáme pred podávaním na tanier.

Vylepšenia: obohatením môžu byť krúpy, alebo uvarené ružičky karfiolu. Vločková polievka so zeleninou.

Suroviny na vločkovú polievku

Odporúčané množstvá a použité suroviny sú iba orientačné (10 porcií), možno ich prispôsobiť podľa vlastného uváženia.

  • Ovsené vločky - 150 g
  • Vývar - 3,1 litra
  • Tuk - 100 g
  • Múka hladká - 60 g
  • Mlieko - 2,5 dcl
  • Kvet mletý - 0,5 g
  • Čierne korenie mleté - 0,5 g
  • Polievkové korenie - 20 g
  • Petržlenová vňať - 10 g
  • Množstvo hotovej polievky: 3,3 litra

 

Na zdravie a dobrú chuť praje
redaktorka Kamila Kapustová,
Slovenská kuchyňa - sekcia polievky,

domov blogu - Slovenská kuchyňa
tradičné slovenské špeciality a recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom