.

Tradičné recepty

» Slovenská kuchyňa » Tradičné recepty

Slovenská kuchyňa je považovaná za jednu z najlepších v Európe. Medzi jej charakteristické prvky patria jednoduchosť, pestrosť, jedinečnosť, výdatné porcie, zameranie na vlastné potravinové zdroje. Nemali by sme vynechať najdôležitejšiu vlastnosť slovenskej kuchyne a samotných Slovákov, ktorou je pohostinnosť, aká nemá vo svete obdoby. Vzácnych hostí vítame tým najvzácnejším chlebom a soľou, pútnika pohostíme tým, čo máme v hrnci nachystané pre samých seba.

tradičné recepty

Tradičné recepty slovenskej kuchyne sa snažíme uchovať aj prostredníctvom týchto stránok. Úloha je to neľahká, pretože vývoj v oblasti potravín a stravovania rezko napreduje. Zistiť u niektorých jedál presné a pôvodné receptúry je takmer nemožné. Pestrosť nachádzame aj v postupoch, to isté jedlo sa pripravuje v rôznych regiónoch inak. Nejde nám o historicko-gastronomickú autentickosť Slovenska, ale o zachovanie receptára našich starých mám s ich radami a trikmi, ktorými robili aj z prostého jedla umenie.


Bryndzové halušky
Bryndzové pirohy
Bravčové pečené koleno s hubami
Bravčové v haruľovom cestíčku
Hubová praženica
Hubové fašírky
Hydinový perkelt
Kotlíkový guľáš
Pečené kura á la kačica
Segedínsky Guľáš
Vianočná kapustnica
Znojemská roštenka

Na zdravie a dobrú chuť želá
šéfredaktor Slovenskej kuchyne,
Dano Slovák

Domovská stránka » Slovenská kuchyňa «

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

bez nutnosti registrácie, http odkazy sa nezobrazia, iba po dohode s adminom